fbpx
Autistic Art

Rólunk

Az Autistic Art Alapítvány – korábban Mosoly Otthon Alapítvány néven – 2006 óta foglalkozik autista lakóotthonok támogatásával.

Összesen több mint 150 millió forinttal támogattuk a magyarországi lakóotthonokat. Egyes intézmények költségvetésének 8-10%-át is az Autistic Art biztosítja.

 

Az autista emberek számára megfelelő környezet biztosítása, a megfelelő szakemberek alkalmazása igen költséges: egy lakó átlagosan havi 400 000 Ft kiadást jelent. Bár a legtöbb lakó önrészt is fizet, ez az összeg az állami normával együtt sem fedezi a költségeket.

A támogatásunk a fentiek miatt elsősorban a mindennapi kiadásokat fedezte – a cél az volt, hogy egyetlen otthon se zárjon be, egyetlen lakó se veszítse el a helyét anyagi gondok miatt.

 

Az anyagi támogatáson túl művészeti programot is szervezünk az otthonokban élő autista fiataloknak. Ez egyrészt terápiás célt szolgál: a rajzolás fejleszti és leköti a résztvevőket. Másrészt, az Autistic Art program keretében készült rajzokat fel is használjuk – a befolyt összeg pedig még több támogatást tesz lehetővé.

2008 óta több, mint 400 rajzot árvereztünk el – ma már önálló aukciókat is tartunk, melyeken autista műalkotásokra licitálnak az érdeklődők. A rajzokat felhasználjuk az Autistic Art márka designtermékein is – ezzel további bevételekhez segítve a lakóotthonokat.

 

Célunk, hogy a mindennapos anyagi problémák megoldásán túl is segíteni tudjunk. Fejlesztésekkel, kutatással és tudásmegosztással szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy könnyebb legyen ma Magyarországon autistának lenni.

Az évek során 10 000 darabos kollekciónk gyűlt össze autisták rajzaiból: jelenleg ennek kutathatóvá tételén dolgozunk. Szeretnénk ahhoz is hozzájárulni, hogy minél többen megismerkedhessenek az autista emberek világával.

 

Természetesen mindez nem lenne lehetséges támogatóink nélkül. Ha Te is egyetértesz céljainkkal, többféleképpen is segíthetsz.

Köszönjük a támogatást!

Köszönjük a támogatást stratégiai partnerünknek!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az Autistic Art tevékenységéről, s arról, hogyan tudsz Te is segíteni!