Autistic Art

1%

1%-od minden 68. embernek segíthet, aki autizmussal él

Az autizmus sokakat érint, mégsem tudunk róla eleget: mára minden 68. ember autizmussal él, és jelenleg ez az egyik leggyorsabban növekvő fogyatékosság. Ennek ellenére az autizmussal élő fiatalokat ellátó lakóotthonok folyamatosan nehéz anyagi helyzetben vannak.

 

Miért fontos támogatni az autizmussal élőket?

Az autizmussal élők és hozzátartozóik élete gyökeresen megváltozik, és komoly anyagi terhet is ró rájuk az autista családtag ellátása. Az Autistic Art Alapítvány 10 civil fenntartású autista lakóotthont támogat, ahol több mint 200 fiatalt látnak el. Az autista fiatalok ellátása folyamatos figyelmet és szakképzett ápolókat igényel, kisebb személyzettel a felügyeletük nem megoldható, ezért ezeknek az otthonoknak komoly kiadásaik vannak.

Miért fontosak a lakóotthonok?

A lakóotthonok fontos szerepet töltenek be: egyfajta önállósodási lehetőséget kínálnak a fiataloknak. Olyan környezetet alakítottak itt ki, ahol nincs sok zavaró inger, és egy biztonságos helyet jelent a mindennapokban. Bár az itt élő fiatalok önálló életvitelre nem képesek, az otthonokban közösségben élhetnek, alkothatnak, dolgozhatnak a képességeiknek megfelelően

Kristóf autizmussal él, újra és újra lerajzolja ezeket a mosolygós figurákat. Ahogy a rajzolásban, úgy a mindennapokban is fontos neki az állandóság. A lakóotthonok és szakemberei segítsége nélkül örökre eltűnne a rendszeresség Kristóf életéből! Adónk 1%-ával azonban segíthetünk nyitva tartani ablakát a világra!

Tartsuk nyitva ablakukat a világra!

Az Autistic Art művészeti foglalkozásokat is tart 6 lakóotthonban: azok a fiatalok, akik kevéssé tudják kifejezni magukat, a rajzaikkal megmutathatják, hogy zártságuk mögött ki is rejtőzik valójában. A foglalkozásokra nagy szükség van, hiszen az autisták jellemzően nem összefüggésekben, kontextusban gondolkodnak, sokkal inkább képszerűen. A művészeti foglalkozások segítenek abban, hogy ezeknek a fiataloknak is nyitva maradjon az ablakuk a világra.

Hogyan segíthetünk?      

Az adó 1%-ának felajánlásával mi is segíthetünk, hogy a fiatalok ablaka továbbra is nyitva maradjon a világra!

Az Autistic Art Közhasznú Alapítvány az Autista Lakóotthonokért adószáma: 18260371-1-43

 

Köszönjük a támogatást stratégiai partnerünknek!

Köszönjük a támogatást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az Autistic Art tevékenységéről, s arról, hogyan tudsz Te is segíteni!