Autistic Art

Hírek / Blog

Az Autistic Art Alapítványnál mi az adni jó elvet követve várjuk az idei karácsonyt is.

Aki ismer minket, az már tudja, hogy a legfontosabb számunkra a tizenegy lakóotthonunk tehetséges fiataljainak jól-léte, biztonságos lakhatása, alkotói szárnyalásuk támogatása. Aki ismer minket, az már volt velünk aukcióinkon, vagy máshol talán látta azokat a mesebeli tárgyakat, amelyek autista fiatalok alkotásaival díszítve örvendeztetik meg időről időre a segíteni és kapni is vágyó közönségüket.

Nem is a közönség a megfelelő szó. A közösség ebben az esetben sokkal inkább helytálló.

Aki még nem ismer minket, azok számára is remek alkalom a karácsony, hogy egy kicsit közelebb hozzuk számukra ennek a világnak, ennek a színes kavalkádnak a mindennapjait.

Művészeink – most is, mint mindig – ajándék ötletek egész sorával készültek az ünnepre, ami így valóban egész más lesz, hiszen ablakot nyit egy kicsit más világlátásra is, elfogadni, adni és kapni tanít bennünket, közösséggé kovácsol, a szó legigazabb értelmében.

Hogy a lakóotthonok mindennapi fenntartását segítsük, 2010-ben hívtuk életre művészeti programunkat. Azóta ezeknek a páratlan alkotásoknak már több száz darabját értékesítettük aukciókon, illetve bárki számára elérhetővé, megvásárolhatóvá tettük őket az Autistic Art védjegye alatt.

Ezek a fiatalok a mindennapokból merítkeznek, azokat a számukra fontos eseményeket, történeteket rajzolják, festik vissza, ami számukra nagy dolog, mindennapi kapcsolódásaikon keresztül láttatják magukat, tiszta és őszinte módon, ahogy csak az igazán nagy művészek képesek dolgozni.

„Az autizmus nem a világ vége, csak egy új kezdete.” – állítja Sally Meyer, aki egy autista kisfiú édesanyja. Nos, mi úgy gondoljuk, igaza van. És ha kíváncsi vagy erre az új világra, meghívunk egy különleges karácsonyi ünnepségre.

Büszkén mutatjuk be idei katalógusunkat, amelyben minden, de tényleg minden megtalálható az ünnepléshez. Puha takarótól a finom borokig, kávéfűszerek, finom teák, édességek, naplók, printek, magadra ölthető különlegességek és persze az elmaradhatatlan bejgli is mind-mind egyedi, autista művészek munkáival díszítve szerepel a katalógusban, hogy tényleg az egész család kedvére tehess.

Reméljük, nem győzöl majd választani!

Bármit is vásárolsz a katalógusból, a karácsonyi ünnepek alatt ígérd meg, hogy egy kicsit gondolsz majd rájuk, az alkotóinkra, akik a lehető legőszintébb módon viszonyulnak az ünnepekhez is. Szeretettel várunk ebben az új világban!

adsz. kapsz. segítesz!

Vissza

Köszönjük a támogatást stratégiai partnerünknek!

Köszönjük a támogatást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az Autistic Art tevékenységéről, s arról, hogyan tudsz Te is segíteni!