Autistic Art

Hírek / Blog

Mesebeli számok, óriási jubileum és megint együtt lehetünk!

Közeledik az Autistic Art éves aukciója!

Időpont: október 12. csütörtök 18:00 

Helyszín: Eiffel Műhelyház (1101 Kőbányai út 30.)

 

„Az élet maga egy spektrumzavar, ahol mindegyikünk egyedi frekvencián rezeg a folytonos szivárványban.”
Richard Powers kétszeres Pulitzer-díjas író – Bewilderment című könyvéből 

Jubileumi aukció készül, de hogyan is jutottunk idáig? Az elmúlt 15 év számokban – 

2008-ban “Fogadj be egy művészt és egy otthont” címen indítottuk első aukciónkat, amelynek keretében a résztvevők három évre vállalták, hogy egy autista művészünket és a művész otthonául szolgáló lakóotthont támogatják. Nem kis vállalás volt, de sikerült! 

Azután 2010-ben megcsináltuk első olyan aukciós estünket, amelyen 100 autizmussal élő fiatal képzőművészünk munkáit vittük kalapács alá, nem kevésbé elegáns és meghatározó helyen, mint a Műcsarnok. Az aukció sikeres volt. Őszintén, mi sem számítottunk rá, annyira sikeres. 

2010-ben hívtuk életre művészeti programunkat, amelynek keretében az azóta is folyamatosan duzzadó alkotás gyűjteményünk több száz darabját értékesítettük a most már hagyományos éves aukciós találkozásaink alkalmával, illetve folyamatosan online is elérhetővé tettük ezeket a kincseket, a 2014. óta prosperáló Autistic Art márkán keresztül. 

Wright Alexandra munkája, aki a Szimbiózis Alapítvány lakóotthonában él és alkot.

Wright Alexandra munkája, aki a Szimbiózis Alapítvány lakóotthonában él és alkot.

Mennyi szám! És még nincs vége! A lakóotthonokban működő művészeti projektünk keretein belül elkészült rajzok és egyéb alkotások gyűjteménye ma már több mint 15.000 darabot számlál! 

Persze nem csak vidám számok vannak. Akadnak nehéz számok is. Egy-egy lakóotthonban élő fiatal havi költsége ugyanis már a 400.000 forinton is túltesz. Ne feledjük, hogy a jelenleg működő, kifejezetten autizmussal élők számára létrehozott otthonok civil kezdeményezésre és fenntartással üzemelnek. 11 lakóotthonunkban főleg középkorú fiatalok élnek, 7 lakóotthonunkban folyik a művészeti program számukra.

És itt tartunk most – 

Idén elérkeztünk tehát alapítványunk 15. aukciós évéhez. Van mit ünnepelni! Idén a már megszokott aukciós vacsorán várunk mindenkit, aki ezekben a varázslatos számokban fantáziát lát, és támogatásával közreműködve velünk együtt építette fel az elmúlt éveket, de várjuk szeretettel azokat is, akik csak most ismerkednek az alapítvány munkájával és a főszereplőkkel, ezekkel a páratlan művészekkel. 

Október 12-én különlegességekkel várunk Benneteket! 50 kortárs mű, és közel 50, magyar tervező nevével fémjelzett design termék kerül kalapács alá a pompás Eiffel műhelyházban, az Opera új művészeti bázisán. 

Ékszerek, táskák, lakberendezési tárgyak, sporteszközök, ruhák, cipők, egytől egyig egyszeri és megismételhetetlen darabok, amelyek mindegyikét a támogatott lakóotthonokban élő és alkotó autista művészeink munkái inspirálták. 

Ahogy minden évben, most is követhető lesz online az aukció, ennek részleteit hírleveleinkben, honlapunkon és a közösségi médiában is közreadtuk –  facebook oldalunkon közvetlen linkkel érkezünk majd az aukció kezdete előtt. 

Nyüzsgő, színes őszünk van tehát! Várunk szeretettel további rendezvényeinkre, hogy folytatódhasson ez a sokéves, egymásból építkező, megbecsüléssel és kölcsönösséggel járó csodálatos folyamat, amelyben Te vagy az, aki adsz, kapsz, és segítesz! 

 

#autisticart  #autistaalapítvány  #legyélÜGYes  #ÜGYesvagyok  #adszkapszsegítesz

Vissza

Köszönjük a támogatást stratégiai partnerünknek!

Köszönjük a támogatást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az Autistic Art tevékenységéről, s arról, hogyan tudsz Te is segíteni!