Autistic Art

Hírek / Blog

X. NEMZETKÖZI AUTIZMUS KONGRESSZUS

2013-ban Magyarország adott otthont a X. Nemzetközi Autizmus Kongresszusnak. A közép-európai országok között elsőként mi nyertük el a rendezés jogát.

A Nemzetközi Autizmus Kongresszus célja

A háromévente megrendezésre kerülő esemény a világ minden tájáról vonzza az autizmus területén dolgozó szakembereket, szervezeteket, családokat és mindazokat, akik érintettek ezen a területen. A rendezvény az autizmussal kapcsolatos legfrissebb tudományos kutatási projekteket és ismeretanyagokat – ez alkalommal kiemelt figyelemmel az IT technológiákra -, az ellátások területén mutatkozó kihívásokat, valamint az elért eredményeket tárta a világ elé.

A X. Nemzetközi Autizmus Kongresszus ezúttal Budapesten ült össze, a rendezvény otthont adott a Mosoly Otthon Alapítvány művészeti kiállításának is, melyen autizmussal együtt élők munkái voltak megtekinthetők.

Művészeti kiállítás a Nemzetközi Autizmus Kongresszus kísérőrendezvénye

A kongresszus kísérőrendezvényeként a helyszínen megtekinthető volt a Mosoly Otthon Alapítvány szervezésében megvalósuló művészeti kiállítás, melynek látogatói folyamatos tárlatvezetéseken ismerkedhettek meg az autizmussal élő magyar alkotók munkáival. A képzőművészeti szemlélettel megvalósuló művészeti foglalkozásokon, a magyaroszági civil, bentlakásos otthonokban készült alkotások az elmúlt években számos bemutatkozási lehetőséget kaptak a Fogadj be! aukciók keretében (Műcsarnok, 2010, 2011, 2012), illetve olyan kiállítási helyszíneken, mint a Magyar Nemzeti Galéria (Privát labirintusok, 2011) és a Miskolci Galéria (A konkrét birodalma, 2010).

Időpont: 2013. szeptember 26-28. Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ – 1123 Budapest, Alkotás u. 63-67.

Vissza

Köszönjük a támogatást stratégiai partnerünknek!

Köszönjük a támogatást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az Autistic Art tevékenységéről, s arról, hogyan tudsz Te is segíteni!