Autistic Art

Hírek / Blog

Mi a manó?

Mi a manó? Az Autistic Art művészei között van ám egy hivatalos manórajzoló. Réti Kristóf kedvenc figurája egy széles mosolyú, kerek arcú manócska, akit több százszor lerajzolt már. Sokszor, ugyanúgy, rutinosan.

Mert Kristóf életében nagyon fontosak a rutinok, a biztonságosan ismétlődő, harmonikus és számára kiszámítható keretben való létezés.
Kristóf egy jóképű fiatal srác, aki imád rajzolni.
Kristóf nem beszélő autista, világát, gondolatait, szükségeit, hangulatait rajzain keresztül (is) kommunikálja. Ahol most él, az az egyik olyan lakóotthon, amelynek működését az Autistic Art Alapítvány a benne lakó művészi képességű autista fiatalok munkáinak rendszeres aukcióra bocsátásával, vagy webshopján keresztül való értékesítésével próbálja fenntartani.

Mi a manó!

Bár Kristófot, mint első számú manórajzolót mutattuk be, fontos megemlítenünk, hogy sokoldalú művész, akit érdekel még a természet, a körülöttünk lévő világ ábrázolása is.

Ezúttal egy limitált példányszámú, vidám, virágos, „Tavasz” című printet ajánlunk Kristóftól. amelyen két kis piros virág álldogál büszkén az élénk színekkel osztott háttér mögött.
Úgy tűnik, Kristóf pontosan érzi, tudja, milyen is a tavasz.
Persze, hiszen ahol él, ott tulajdonképpen mindig ilyen vidám a hangulat, önfeledten tud hát alkotni ő is.
Ahhoz, hogy Kristóf és lakótársai, barátai még sokáig lehessenek együtt ebben a nyugalomban, sokaktól szükséges egy kevés segítség. De ez a segítség neked még vissza is ad.
Például ha egy ilyen színes printet vásárolsz Kristóf munkáiból, máris adtál, s kaptál is.
A szobád falára egy örök tavaszi pillanat költözik.

adsz. kapsz. segítesz!

Vissza

Köszönjük a támogatást stratégiai partnerünknek!

Köszönjük a támogatást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az Autistic Art tevékenységéről, s arról, hogyan tudsz Te is segíteni!