Autistic Art

Hírek / Blog

Fűszeres kávé, ahogy a filmekben láttuk

Mi, az Autistic Artnál úgy gondoljuk, minden lehetséges. Podpácz Dóri például úgy nyitotta meg Csillaghegyi Megálló nevű kávézóját, hogy még csak nem is kávézott. Most már kávézik, leginkább csinálni szereti, záráskor pedig nagy odafigyeléssel és gondossággal tisztítja ki a kávégépeket, azt mondja, ez nyugtatja meg. Vagyis minden lehetséges, a kávé lehet nyugtató, sőt, lehet fűszeres is!


Pont a Csillaghegyi Megállóban történt, hogy az egyik vendég szorgalmazta a fűszeres kávékat, úgyhogy nem sokkal később már ott is volt Halmai Judit, a Fűszerbár tulajdonosa, hogy Dórit elhalmozza izgalmasabbnál izgalmasabb fűszerkombinációkkal, amelyek a kávé jóbarátai.


Ezekből a sorozatos eseményekből hívta életre Dóri és Judit a My Spicy Cup kávéfűszer-kollekciót, amely finomsága és varázsossága mellett azért nagy durranás, mert egészségtudatos, választás. Tartósító- és színezőanyagoktól mentes, kizárólag a legmagasabb minőségű fűszerekből készített fűszerkeverék kerülhet kedvenc kávédba, és bizony ilyen idáig nem volt a piacon. De ahogy azt már megbeszéltük, minden lehetséges.

Még az is, hogy ezek a páratlan fűszer-álmok két különleges művész grafikáival díszítve jelenhessenek meg a közelgő autizmus hónapjára való tekintettel.

Kalocsai Nóri a Miskolci Autista Alapítvány lakóotthon lelkes és állandóan rajzolgató lakója. Ő akkor érzi a legjobban magát, ha lerajzolhatja maga körül a világot, vidám, színes filctollas módon, barátait, családját, a napi történések fontos pillanatait örökíti meg.

Kiss Péter egy nagyon pontos alkotóművész. Munkái rendszerekben való gondolkodást tükröznek, a rajzokon leírás is szerepel, mit hol talál a szemlélődő. De kell is ez a kis útmutató, hiszen Péter úgy dolgozza ki minden egyes papírlapját, hogy azon precíz rendben, szorosan elférjen számára minden fontos szereplő, illetve kedvenc figurája is, „Popej”, aki az alkotásokban állandóan felbukkan.
Péter egyáltalán nem beszél, de Popej és a színek mindent elmondanak nekünk.

Nóri és Péter rajzai mind az ötféle, 30 g-os, fémdobozos My Spicy Cup fűszerválogatásra rákerültek:
a Pink Rose harmonikus, elegáns és ellenállhatatlan fűszerére, az Orange-Ginzeng kicsattanó életerő és energia forrását jelentő keverékére, az édes, csokis íz szerelmeseinek készült Choco Latte variációra, a Coffy klasszikus jegyeket hordozó ízére, és a Curcuma Latte egészségesen frissítő, a kávéból, tejből aranyló „golden milk” italt varázsoló mixére.

Minden megvásárolt Autistic Art kollekciójú My Spicy Cup után 500 Ft támogatást kap az alapítvány, mely összeg egyenlő arányban oszlik meg a vásárló és a My Spicy Cup között.
Érdemes ellátogatni a webshopba, ahol a fűszerek és a díszes dobozok várnak!

Adsz. Kapsz. Segítesz!

És most remek kávékat ihatsz.

Vagyis minden lehetséges, egyszerre.

Vissza

Köszönjük a támogatást stratégiai partnerünknek!

Köszönjük a támogatást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az Autistic Art tevékenységéről, s arról, hogyan tudsz Te is segíteni!