Autistic Art

Gryllus Dorka

Gryllus Dorka vagyok, színésznő. Budapesten és Berlinben lakom, dolgozom. Játszom filmekben és színházban egyaránt. Két kisfiam van. Nagyon fontosnak tartom, hogy felhívjuk egymás figyelmét a nálunk nehezebb helyzetben lévő embertársainkra. Segíteni, adni jó! És nem csak a színpadon és a filmvászon keresztül, de az élet más területein is.

Sok éve vagyok már az Autistic Art Alapítvány jószolgálati nagykövete. Örömmel mondtam igent a felkérésre, ám igazán akkor láttam, hogy mennyire jó helyen vagyok, amikor személyes látogattam meg először egy lakóotthont. Akkor éreztem át igazán, ráadásul anyaként, hogy milyen fontos egy ilyen civil fenntartású lakóotthonnak  a szerepe, ahol szülő és otthon között a kapcsolat nagyon szoros. A szülő nem lemond autista gyermekéről akkor, amikor ezt a nagyon komoly döntést meghozza, hanem a féltett kincsét lakóotthonra bízza.
Úristen, milyen komoly bizalmi viszony ez?! Ebbe sokan bele sem gondolunk, pedig igenis szükséges ezt tennünk!
Az a kedvesség, az a szeretet, az a harmónia és az a biztonság, ami az autista emberkéket ezekben az otthonokban átöleli, az megnyugvással tölt el engem, és lendületet ad civil munkámhoz, hogy hangosan üzenjem embertársaimnak, ők is álljanak az Autistic Art ügye mellé.
Az idei, év végi kampányban szeretnénk – ÜGYes társaimmal közösen – 5,5 millió forintot összegyűjteni, és ezzel a szép összeggel 11 autista lakóotthont meglepni.
Láttam, így meggyőződéssel állítom: az önálló életvitelre nem képes autista fiatalok és felnőttek biztonsága és harmóniája életük végéig megadatik ebben a 11 lakóotthonban.
Támogatásuk mostantól legyen a mi közös felelősségünk
Szeretnék én is patrónus lenni

Köszönjük a támogatást stratégiai partnerünknek!

Köszönjük a támogatást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az Autistic Art tevékenységéről, s arról, hogyan tudsz Te is segíteni!