Autistic Art

Gazsó Orsolya

Gazsó Orsolya Junior Prima-díjas szabadúszó újságíró, producer. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció- és médiatudomány szak mesterképzésén előadó, a Zöldgömb c. környezettudatosságra nevelő gyermekműsor-sorozat producere, a Marie Claire újságírója, az Újvidéki Rádió Beszélgessünk c. rádiós portréműsorának szerkesztője és műsorvezetője.

„Amikor gimnazista voltam, a szomszédunkba rendszeresen járt egy autista fiú. Mindig nagyon lelkesülten, hangosan és csillogó szemekkel köszönt rám a kapuban, és megkérdezte, hogy vagyok. Ettől én nagyon zavarba jöttem. Kerültem, mert azt gondoltam, hogy tetszem neki. Egy nap nem reagáltam a fiú üdvözlésére, mert rohantam a suliba, késésben voltam. Ezután nem köszönt többet, elfordította a fejét, amikor meglátott. Annyira hiányzott, hogy hozzám szóljon, hogy egy nap összeszedtem a bátorságomat, odaléptem hozzá, és megkérdeztem, hogy van. Nem válaszolt egy szót sem, csak átölelt. Akkor rájöttem: nem szerelmes belém, csak őszinte szívvel, feltétlen bizalommal, előítélet nélkül szeret, és nem csak engem, hanem minden embertársát.

Viszonzásul én most az Autistic Artot ölelem át.”

Szeretnék én is patrónus lenni

Köszönjük a támogatást stratégiai partnerünknek!

Köszönjük a támogatást!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesülj az Autistic Art tevékenységéről, s arról, hogyan tudsz Te is segíteni!