Kalocsai Nóra

portre-kalocsai-noraA Miskolci Autista Alapítvány lakóotthonában, 2014-ben kapcsolódott be a rajzterápiás csoportba. Nóra középiskolás diák, a Martin János Szakképző Iskola tanulója.
Szabadidejében legtöbbször rajzol. Jellemzően figurális rajzokat készít olyan emberekről, akiket személyesen ismer. a családi, baráti, iskolai kapcsolatok mind-mind nagyon lényegesek számára. Minden rajzában megfogalmazza, hogy az illető milyen ruhát visel, van-e szeplője, sminkeli-e magát, valójában nincs részlet, ami kevésbé fontos.
Nóra ezekkel a rajzokkal spirálfüzeteket tölt tele, melyeket általában magával hord. Korábban ezeket a rajzokat csak nagyon kevés ember láthatta. A csoportfoglalkozásnak köszönhetően mára ez a rajzi készség szerencsére a füzeteken is túlnőtt. A foglalkoztató helyiség falára épp olyan izgalmas lett gyűjtenie a rajzokat, mint ahogy a füzetekbe és mappába is.
A legtöbb rajz filctollal készül. Különleges az emblematikusságuk, minden figura következetesen azonos stílust követ, az apró részletek egyénítik az ábrázolásokat, a filctoll élénk színei mellett felfedezhető annak szép, tónusgazdag használata.