Futás az autizmussal élőkért

Április 8-án és 9-én újra itt a Telekom Vivicittá városvédő futás! A Magyar Telekom civil stratégiai partnereként szombaton az Autistic Art Alapítványért fut a Vivicittán egy jótékonysági futócsapat. A futócsapat célja, hogy felhívják a figyelmet az autizmus ügyére, amely egyre több embert érint.

A 2,5 kilométeres távon az autizmus ügyéért fut Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok cselgáncsozó, Lőrincz Krisztina paralimpikon evezős, a Ferencvárosi Tornaklub képviseletében Juhász Vanda olimpikon és magyar bajnok gerelyhajító, Bedák Pál VB ezüstérmes ökölvívó, Lisztes Krisztián 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, az FTC utánpótlás szakmai igazgató-helyettese, valamint Simonyi Balázs ultrafutó, továbbá a Fenntarthatósági Média Klub képviselői is. A táv rajtját Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok és Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszók fogják indítani.

A Vivicitta hivatalos pólójára idén Varga Máté grafikája került, aki az alapítvány által támogatott 10 lakóotthon egyikében él, és a művészeti program keretében alkot. Máté izgalmas rajzain különböző geometrikus körvonalak épülnek egymásra, rendelődnek egymás mellé.

100 forintot érnek a fotók

A Telekom Vivicittá jótékonysági csapatához virtuálisan is lehet csatlakozni: nem kell mást tenni, mint készíteni egy futáshoz kapcsolódó szelfit, amelyen az elmúlt évek Telekom Vivicittá versenyeinek bármelyik pólóját viselik, majd ezt a fotót posztolni 2017. május 14-ig az Instagrammon #egyekvagyunk hashtaggel. A csatlakozók adományt is gyűjtenek, hiszen a Telekom minden fotó után 100 forintot adományoz az Autistic Art Alapítvány javára.